Een massage is goed voor iedereen om even lekker te kunnen ontspannen en even te ontsnappen uit de drukke wereld. Gewoon even lekker een momentje voor jezelf. Om het maximale uit de massage te halen oefen ik verschillende soorten druk uit op het lichaam, dit kan zowel gestructureerde als ongestructureerde druk zijn. Het effect van een ontspanningsmassage op het lichaam is een stimulatie van de bloedsomloop en de ontspanning van het lichaam en geest. Door de bloedcirculatie te stimuleren worden voedingsstoffen sneller opgenomen in de spieren en worden de afvalstoffen sneller uit het lichaam afgevoerd. Door deze massage kan je lichaam tot een diepe staat van ontspanning komen en hierbij ook de geest helemaal laten rusten. Daarbij helpt de massage bij het stimuleren van de afgifte van afvalstoffen en hiermee ook het loslaten van gifstoffen in je lichaam. Bij het ondergaan van een massage behandeling worden stofjes aangemaakt in de huid die ervoor zorgen dat het je een fijn gevoel krijgt en eventuele pijn verminderd wordt.  

Bij deze vorm van masseren wordt er gebruik gemaakt van glijdende bewegingen. Er wordt met de stroming van het bloed mee gemasseerd. Op deze manier kan de bloedsomloop gestimuleerd worden. Dit heeft een positief effect op de opname van voedingsstoffen in de spieren en het afvoeren van de afvalstoffen uit het lichaam. De klassieke massage is een rustige en zachte massage waarbij de spieren en het lichaam op een vriendelijke manier gemasseerd worden. Dit zorgt voor optimale rust voor zowel lichaam als geest. Als het lichaam goed ontspant, zorgt dit ook voor mentale rust en ontspanning. Door regelmatig te kiezen voor een ontspanningsmassage kan je zorgen voor preventieve bestrijding van pijntjes. Het lichaam slaat de ontspanning op in het geheugen en kan makkelijk terug keren naar deze staat van ontspanning. Hierdoor kunnen klachten die je eerder hebt gehad voorkomen worden terug te keren.  

Voordelen ontspanningsmassage

Als we alle eerder benoemde voordelen van een ontspanningsmassage op een rijtje zetten: 

– Het stimuleren van de bloedcirculatie
– Ontspanning van zowel lichaam als geest
– Brengt lichaam en geest in balans
– Persoonlijke aandacht
– Verbeterde weerstand als je je regelmatig laat masseren
– Meer energie 

Een massage heeft op elk lichaam positieve effecten. Ieder lichaam is net anders en iedereen ervaart een massage op haar eigen manier. Bij massagesalon Haarlem worden alleen vrouwen behandeld en is het doel om u te helpen om spier- en gewrichtsklachten te verminderen, het gevoel van stress te verminderen en u beter in uw vel te laten voelen.

Soms kom je er tijdens een massage achter dat bepaalde spieren veel vaster zitten dan je ooit dacht. Aangezien ik van van oorsprong fysiotherapeute ben, kan ik hier met de juiste kennis op in spelen. Als je bijvoorbeeld elke dag op een bepaalde manier in de auto zit of de hele dag op kantoor zit, worden bepaalde spieren langdurig belast. Door het elke dag op de zelfde manier belasten van een spier of spiergroep gaan deze spieren vaster en harder aanvoelen. Met de kennis van mijn fysiotherapie achtergrond, verhelp ik door middel van de juiste massage-technieken de spierpijn te verminderen. 

Een klassieke massage bij Massagepraktijk Yasmin heeft dus veel voordelen voor zowel het lichaam als geest. Dus of je gewoon even wilt ontspannen of daadwerkelijk klachten hebt, een massage is goed voor iedereen en bij mijn massagesalon Haarlem ben je aan het goede adres.  

Heeft u al zin in die heerlijke massage?